ŻELATYNA. PRZEPISY, WŁAŚCIWOŚCI i ZASTOSOWANIE
Żelatyna ma wiele zastosowań.
Pomaga na bóle stawów i kolan, ale można z niej również bardzo łatwo zrobić znakomite i smaczne żelki. Dzieci to lubią.
Wystarczy żelatyna i soki.
Przepisy poniżej
Żelatyna zawiera prolinę i hydroksyprolinę, które wzmacniają i wspomagają wzrost tkanki łącznej, która z kolei jest niezbędna w leczeniu bólu stawów i kości
Najskuteczniejsza była żelatyna pozyskiwana od zwierząt, dawniej tylko taka była.
Dodatkowo żelatyna:
– zapobiega zwyrodnieniu stawów i osteoporozie,
– wzmacnia włosy,
– paznokcie,
– ścięgna,
– przyspiesza przemianę materii,
– poprawia cerę,
– sprzyja zdrowiu serca,
– poprawia zdolności umysłowe.
Naturalna mikstura na bóle stawów, pleców, szyi, rąk i nóg, na wzmocnienie kości, włosów i paznokci a także …
Sprawdź jak łatwo jest zrobić domowym sposobem naturalną miksturę, która:
– wzmacnia kości,
– jest na bóle stawów,
– bóle szyi, pleców,
– koi bóle rąk, nadgarstków i nóg.
Każdy kto ma takie dolegliwości lub przeszedł niedawno złamania kości powinien zrobić sobie tę naturalną miksturę.
Już po tygodniu poczujesz korzyści z picia tej mikstury, złagodzą się bóle w szyi, plecach, nadgarstkach, nogach.
Po miesiącu bóle powinny zaniknąć nawet całkowicie !
Następnie robisz pół roku przerwy i powtarzasz znów przez miesiąc.
Zastrzegam, że jest to moja rodzinna mikstura, która przekazywana jest kolejnym pokoleniom a którym pomaga.
Wpisy tego bloga mają charakter informacyjny i nie zastępują leczenia u lekarza.
A OTO PRZEPIS na miksturę:
Mikstura jest tania i bardzo łatwa do zrobienia domowym sposobem.
Aby ją wykonać w domu potrzebujesz paczkę żelatyny spożywczej (żelatynę zwierzęcą bez gotowania).
– Wieczorem wymieszaj 2 łyżki z 1/4 szklanki zimnej wody i wstaw do lodówki.
– Rano następnego dnia wymieszaj z ciepłą wodą, herbatą, mlekiem, jogurtem lub sokiem i wypij.
WAŻNE: Zawsze dodaj kilka kropli soku z cytryny (witamina C jest niezbędna do powstawania kolagenu – możesz też stosować antyoksydanty z gotu colą, która odbudowuje kolagen)
BARDZO SZYBKIE POZYTYWNE EFEKTY:
Już po tygodniu poczujesz korzyści z picia tej mikstury:
– złagodzą się bóle w szyi,
– bole w plecach, nadgarstkach, nogach.
Po miesiącu bóle powinny zaniknąć nawet całkowicie !
Następnie robisz pół roku przerwy i powtarzasz znów przez miesiąc.
Jak zrobić smaczne ŻELKI DO JEDZENIA domowym sposobem – prosty przepis
Składniki:
– kolorowe soki (najlepiej domowej roboty)
– żelatyna
– foremki na żelki
Do trzech szklanek z niewielkimi ilościami soków dodajemy po łyżce żelatyny.
Mieszamy i odstawiamy aż żelatyna napęcznieje w każdej ze szklanek.
Zawartość z każdej szklanki wylewamy do oddzielnych rondelków i podgrzewamy (nie wolno zagotować)
Żelatyna ma się rozpuścić.
Łyżeczką lub strzykawką napełniamy foremki żelatyną z sokiem i odstawiamy do wystygnięcia.
Potem wstawiamy foremki do lodówki na kilka godzin.
I mamy żelki gotowe do jedzenia.
Zdrowe i własnej roboty. Dzieci to lubią (nie tylko jeść ale i pomagać przy ich produkcji)
Smacznego
ŻELATYNA. PRZEPISY, WŁAŚCIWOŚCI i ZASTOSOWANIE
http://koronawirusochrona.pl/zelatyna-przepisy-wlasciwosci-zastosowanie/…